Tuesday, December 14, 2010

ChurpChurp | Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

Monday, November 29, 2010

jejak kasih

sweet MOment





















sudah kesekian lamanyer... aku menanti kan saat ini.. akhirnyer.. dengan rasa rendah diri .. aku dapat juga berjumpa lagi seorang waris Ahmad Mazlan.. kak rozie... huhuhu lama aku mencari n mencari dia.. semua org cari dia.. mungkin ada sebab dan musabab kenapa susah nak cari dia... hurm pass is pass tapi best la jumpa kak rozie.. cute.. cumey... happy go lucky... mmg best .. she have 3 children.cute cute n hensem semuanyer. anyway harap pas ni tak mau lagi putus lagi tali silaturahim ni.. then dah jalan jalan kat IKANO .. aku di emput ke rumah nyer.. ok ..apartment lagi.. dia masak kan untuk aku





















simple ... tapi best sangat dapat mamam semeja ngan dia.. kak rozie n her family.. sembang sembang samapai pukul 11.30 malam.. masa mencemburui kami... esok nak keje ... so kena lah balik.. walaupun ujan lebat..hope fully pas ni ada lagi kenangan 2 manis untuk diciptakan... welcume back Ahmad Mazlan's daugthers.......

Wednesday, November 17, 2010

17 november 2010...

salam semua .. lama tak mencoret... hurm cuma nak update je.. hari ni hari raya qurban . jatuh pula hari rabu.. tgh tgh minggu.. so aku tak ada cuti dah... beraya di PSAS sorang sorang.. semua housemate balik.. esok dah keje semula.. seharian di rumah tadi pagi mengemas la sikit sikit umah.. ok gak kan ... kira bersenam gak kan.. kuar gak le peloh... hehehehe.. pastu godek godek pc ni dapat di on kan... heheheh lagi laju arr duk kat depan.. bahagian ruang tamu.. tapi nampak semak la sikit.. takut nanti ada yg sakit mata memandang... umah tunggang langgang .. kah kah .. padahal aku sorang yg duk umah ni.. dah penat melayari ternet.. ngantuk.... apa lagi tido .. zzzzzzzzzz. petang bangun bangun.. udah gelap.. bukan nyer malam tapi nak hujan.. ALAMAK.. cam ner.. sepatutnyer petang tadi ada "date".. hurm dah gelap + mendong giler giler ni... hurm pakat tak kuar la... sambil sambil tunggu hujan bersidang atau erti kata lain berhenti.. aku bersiap juga.. nak nak juga kuar...huhuhu nampak macam mengizin kan untuk aku kuar sebabnyer hari mula cerah... hehheheh tersenyum jugak.. tapi da nak dekat pukul 6.. kuar mmg boleh kuar.. dalam kotak pikiran.. ada ke bus? huhuhuhu nak tunggu 2 stesen ni... tawakal je la... kalau tak ada balik je la ek apa ada hal... tunggu punya tunggu.. lama gak le.. ada bus.. 2 buah bas lalu mcm berlomba lomba .. tak tau apa depa kejorkan.. perh sebuah tak mau berenti laju saja.. meninggalkan aku.. yg belakang plak..berenti jauh beno ye la kan laju.. naik naik ada la 2 org je ... ok la .. janji ada bus.. then aduyai... dia leh masuk kat behrang 2020 .. ingat nak amik penumpang tup.. ytup g dia nyer workshop.. hurmm cam no ni.. aku takut kena rogol je.. ye la semua lelaki aku je pompuan.. lama gak ler berenti.. dah jalan lega... nasib tak bnyak berenti selamat... turun turun stesen pertama bus nak ke rawang dah nak gerak melompat plak ke satu lagi bus.. fuhhh naseb.. ada.. sesampai di destinasi.. ALAMAK sakit perot pulak seram sejuk.. huhuhu jeng jeng... aku g umah abg...beraya.. "beraya" huhu akak n familynyer ada.. ayahanda n bonda pun ada,nenda pun ada.. cuma 2 adik tak ada... apa lagi aku dijamu lemang dan nasi impit.. huhuhu pewot da lapar .. kasi bedal la... hehhehe tapi masih bersopan beradap.. kah kah.. mak nyer ramah .. asyik ajak berbual .. tapi yah nyer senyap je layan berita.. macam ok kot penerimaan aku mungkin titik permulaan .. atau.. biasa je bagi mereka.... bersembang sembang punya sembang .. dah kul 11mlm.. time to back home.. so abg hntr balik... dibekal kan makanan ya ampun.. bnyk gak alhamdulillah.. rezeki jgn ditolak ye.. hopefully ada sambungan kisah ini n good news.. hopefully...

Wednesday, October 27, 2010

video klip pilihan saya




ada dalam tiada dr kumpulan resq



mei hua - evolusi






lagu cenderawasih-kumpulan kris

Wednesday, October 6, 2010

try it.

Pixenate Bag from Zazzle.com

hati dan perasaan.

hati dan perasaan tidak boleh dipaksa membenci org .hati dan perasaan x dpt nak menyukai seseorang.salahkan aku mengecap kebahagian disamping kejujuran dan keikhlasan.dan mengapa apa yg dikehendaki 2 x dpt.yg kita x nak 2 yg makin kuat makin dkt ngan kita.kadang2 aku bingung buntu dan keliru.hanya m0tivasi diri,m0h0n pd allah sahaja yg mampu ku lakukan bg meleraikan hati yg terbuku.tanpa ada jawapan.sampai bila ianya berlaku atau menanggung nyer.tiada jawapan.kalau tiada pegangan agama mungkin mcm mcm bleh dlakukan bg menjaga hati dan perasaan ini.S.A.B.A.R memang akan setia bersama hati dan perasaan ketika susah,duka,terluka dan merana.begitu juga dgn redha dan berserah.hanya mampu diucap dbibir belum tentu telus dhati.masa dan ketika itu,tp x tau bila.saat kepastian dan kebahagian ku harap akan muncul..harap sgt2...

Wednesday, September 29, 2010

cuti hari raya dan sewaktu dengan nyer

view dr marina resort
swimming pool marina resort
kak ngah emy,abg ngah dan eboy
bbq kat telok batik


raya tahun ni aku masih lagi solo...single

aku n nisa...



Sunday, September 5, 2010

raya oh raya

tak lama lagi umat islam akan merayakan hari kemenangan... iaitu aildilfitri... aku pun tak sabar untuk pulang ke kampung..hanya jasad sahaja yang tinggal disini.. hati dan perasaan sudah meluap luap .. n berkobar kobar nak balik kampung... semua ahli keluarga , sanak saudara serta rakan rakan .. berkumpul.. dengan pelbagai tranformasi.. ada yg sudah bertambah.. mungkin dr segi ahli keluarga.. atau bakal mendirikan rumah tangga.. atau sesuatu yg indah .. dalam kehidupan masing masing untuk di kongsi... tak lupa jua .. insan insan yang kita sayangi .. sama ada jauh atau dekat .. yang pergi meninggalkan kita.. hanya doa sahaja dapat disampaikan agar mereka di tempatkan ditempat org org yang soleh dan beriman... bagai mana pula .. insan insan yang tidak dipedulikan oleh anak atau kelurga.. bagaiman mereka merayakan nyer.. baru baru ni aku terpanggil untuk menyelami perasaan insan insan yg terbiar ini .. untuk meraya kan hari lebaran...

Monday, August 16, 2010

Ramadhan yang mulia

salam ramadhan .. lama tak update blog ni.. nak sory .. 1st puasa aku dah apply cuti nak balik kampung.. mana tak nyer.. x cited nak berbuka dengan family.. maka aku ambil la cuti khamis dan jumaat lalu . balik le aku ke ipoh... best giler bercuti bersama keluarga.. jumaat malam keluarga nya plak sampai.. apa lagi meriah la umah aku ngan suara bebudak.... sahur pun mereka bangun.. bila sepupu bertemu sepupu.. sembang budak budak macam sembang menteri menteri... hehhe telatah anak buah aku.. adik aku sorang je tak balik... ada seminar pagi ahad.. hari sabtu kami pulang ke kampung... lagi la.. lepas berbuka ... sambut besdya adam danish yg ke 3 tahun n mak yang ke 61 tahun...huhuhu yg best nye baru puasa ke 4 .. aku dah suh bebudak tu main bunga api + mercun.. mana korang nak dapat acik yang paling sempoi n slamber.. ye la suh anak anak anak buah pi bakar lagi mercun tu.. org melarangi mereka.. anyway sekadar suka suka.. tapi di awasi oleh aku.. tak la di biarkan mereka membakar sesama sendiri.. best sangat.. kami menonton tv sesama .. gelak bersama.. pada hari ahad.. mak dah siap dah wat inti tat nenas.. kuih turun terturun... heheheh apa lagi semua anak cucu yg tolong... macam macam la diorang ni.. nasib tak jadi inti tat bola.. kat situ mak masak kat situ bebudak tu nak main bola... heheheh lepas zuhur .. semua org berkemas kemas.. yong nyah aku.. ye la masing masing nak balik dah...huhu sedih gak ... bila nak balik.. tinggal kan mak..hurmmm tak pe minggu depan aku balik lagi amik cuti lagi.. nyah anto aku ... singgah kat tg malim anto barang barang aku... then aku ikut nyah g batang kali amik kuih tiram..... nyah sekeluarga pun balik .. g hntar barang kat shila... tapi seriusly .. pagi pagi n hari isnin ni ternyata hati n perasaan aku masih dikmapung....

Sunday, July 25, 2010

Fish

Fish: "Add a touch of nature to your page with these hungry little fish. Watch them as they follow your mouse hoping you will feed them by clicking the surface of the water."

Tuesday, July 13, 2010

http://www.senangiler2u.com/

14.07.2010

salam... weh busannn siut hari ni.. pasal ek... keje tak mau.. apa pun tak mau.... bukan apa.... ngantok memanjang apa kez... baru sebijik pc aku format.. tu pun malas gak... apa la kena ko yan... masa tak keje nak keje .. masa dah bagi keje... ngelat memanjang... poyo betul... apa lagi la yg kau mahu

lama tak mencoret

hehehhehe..... lama tinggalkan blog ni.... idea plak tak kuar.... jap la nak cari bahan sat... waka waka e o

Friday, April 9, 2010

jom bereskan hutang

Anda pemakan gaji seperti saya?

Tawaran menarik, istimewa untuk pemakan gaji seperti saya.

Disini sy ingin berkongsi peluang "Saving Lebih Dari Gaji" kepada kakitangan kerajaan atau badan berkanun di ipoh,Tg. Malim,Selangor,Kuala Lumpur, Semenanjung Malaysia.... senang citer

Anda boleh membuat simpanan di ASB, Tabung Haji,Unit Trust dan lain-lain… tanpa menyentuh duit gaji anda…SUNGGUH MUDAH…

Ingin tahu bagaimana caranya….

Sila e-mail kan detail anda (No. Telefon dan Waktu Kelapangan Tuan/Puan)
atau sms di 0125850741 ROZIE AZEAN SHAM BT AHMAD MAZLAN


http://www.facebook.com/photo.php?pid=1100837&id=1059331266

Anda pemakan gaji seperti saya? Tawaran menarik, istimewa untuk pemakan gaji seperti saya. Disini sy ingin berkongsi peluang "Saving Lebih Dari Gaj

Friday, March 26, 2010

http://www.maskahwin.com/index.php?ref=yan8482

Monday, March 22, 2010

http://meniagatanpamodal.blogspot.com/
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=yan8482
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=yan8482

pendapatan sambilan

Biz-2u Biz-2u

jom sembang






info