Wednesday, December 30, 2009

supkom 2009










di ptsb kulim 19-22 hb 12 2009

Friday, December 25, 2009

welcum ...2010.. good bye 2009

salam... buat tatapan semua wah hari berganti hari ... ermm masa amat mencemburui 2009 .. 2010 akan muncul tak lama lagi.. awal muharam dah berlalu ... apa azam korang ? ermmm lakukan sedikit perubahan.... umur dah meningkat... aku cam ni je lah. tak tau apa akan terjadi 2010 nanti.... anyway harap harap 2010 kali ini membawa ke bahagian kepada diriku amin.. ya rabb...

muharam sudah berlalu ..lakukan perubahan...
tahun baru pun nak hampir SELAMAT TAHUN BARU,,,, agar semuanye baru pada tahun baru......

Broadband by DiGi

Broadband by DiGi

Thursday, December 3, 2009

family gathering ....


makan time


family gathering... 14.12.2009


sebuk kat dapo...


sepupu aku ... abg kamal, kak ina ,akun n epy

Tuesday, November 17, 2009

Istana Cinta (OST Cinta Balqis)


Kekaburan alam tika ini terasa
Satu penantian pada suatu ketika
Yang penuh dengan dugaan yang merantaiku

Adakah mampu aku terus mengharungi
Lembah yang berduri kian menusuk hati
Tiada kata yang pasti
Tak ku temui

Tuhanku titiskanlah rahmat yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci bersama ke akhir hayatku
Kan ku tunggu

Pencarianku hingga ke sudut dunia
Mengenal kasih yang tiada batasannya
Pengorbananku menanti istana pasti

Tuhanku titiskanlah rahmat yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci biarkanlah ku pergi
Menanti pelukanmu

Penyanyi: Eira Syazira
Komposer: Taja Meet Uncle Hussein
Lirik: Arome & Onie

Friday, September 25, 2009

raya oh raya

selamat hari raya.... maaf zahir dan batin...pelbagai cerita indah dan sedih yang kulalui sepanjang syawal 2009.ntah la...bercampur aduk sebenarnyer perasaan aku bila mengenang kan kembali syawal kali ni .. mana tak nyer.ada la berapa % yang dirancang tuk menyambut syawal dengan meriah tak kesampaian.ye la kita hanya merancang Allah yang menentukan segalanya... anyway aku bersyukur.semua dalam keadaan selamat.melihat telatah anak anak buah aku lucu rasanya, masa sebelum raya yang meriangkan rumah opah nyer... si dina nisa n adam...pelbagai telatah di lakukan membuat kan kami tertawa geram n nak marah pun ada.... pic tak upload lagi nak tunjuk... just stowy dulu ek...

kalau ikutkan semua keluarga aku beraya kat kampng..means umah mak aku kat gelong pepuyu...
tapi yong sekeluarga tak dapat beraya sekali... aduyai ni la masalah yang tak dapat di elakkan...tetiba saja abg ipar aku jatuh sakit... sedih melihat keaadaanyer.jauh di sudut hati aku mmg tak syok beraya tanpa salah seorang keluarga kami.. walau pun abag ipar... bukan apa aku ni tak ada bapa tak ada abang just menumpang kasih pada abg abg ipar n anak buah lelaki... yang lain bukan tak sayang... semua aku sayang...tiada belah bahagi.atau beza bezakan.

huhuhu... so yong kena la beraya di rumah mentua nyer dimana abg ipar aku terlantar sakit disana.. bebudak tu macam tak raya la rasanye.. takkan nak bergumbira sanagat sedangkan ayahanda mereka sakit..raya diteruskan.. ziarah menziarihi tetap dilakukan jugak... berjalan gak kami g beraya,dari bota ke pulau pisang menjengah opah saudara,ke taman dahlia umah mak yong ami... then balik umah melayan tetamu.... petang kuar pula ke umah mak long kat kg baru... huhu kencang juga.. balik umah kak sally pula datang .. bawa pula beraya ke serikaya... agenda raya pertama berakhir pulul 12 tgh malam....

Saturday, September 12, 2009

weekend with su



salam....... hehehheh aku kembali lagi...nak citer weekend ni aku spent time ngan su... jumaat lalu tetibe su muncul kat tg malim..so aku pun follow dia ke kl semula sabtu keesokan harinye.....teman dia beli baju raya.. b4 that kami ke damansara damai... g amik adik su .. pastu g um amik kwn adik su... memula nak shopping kat kuala selangor... tak jadi koz ntah macam mana dr um kami termasuk kl... perhhh masuk klk tau la semua org g shopping ari ni... semiggu sebelum raya..apa lagi macam siput la merangkak...last last g shopping kat shah alam..kat anggerik mall,sacc,pkns ...huwahuwa ramai gler org ...tapi cari punya cari dapat la...seharian la berjalan nye.macam macam ada ... sediakan ja duitnyer..so ni muka sebelum pegi dan balik........penat gak... anyway thankss.to su n ct...

Tuesday, August 11, 2009

video

11 august 2009

assalammualaikum... hari ini dan semalam.....hermm hari berganti hari mingu berganti minggu.bulan berganti bulan.tup tup nak puasa da... kat sini dah sebuk menempah kuih raya.. hahaha masing masing dah menghantar sample kuih.. kemerdekaan pun disambut dalam keinsafan.. no berpoya poya ya.. ye lah sambut dalam puasa. ermm first time aku rasa merdeka dalam keinsafan,anyway tak ada hal... lagi mendapat barakah... toi tak??kepada meraka yang menerima anugerah sabtu lalu tahniah.. grade udah habis blaja.yg dah kawin selamat pengantin bau..yg dapat baby ... tahniah... semoga kehadiran ahli baru menceriakan keluraga kalian..yang meninggalkan dunia fana ini ,,,, takziah di ucapkan... semoga roh mereka tenang di Sana ...yang kat hospital,semoga cepat sembuh dari penyakit kalian .. itulah kehidupan manusia kan ... yang pergi tetap pergi..yang patah hilang berganti... aduhhhhh puitis plak aku.. semoga kehidupan kawan kawan disimbahi dengan warna warni yang indah indah ya....ku doakan...amin... ya rabb...

Monday, June 15, 2009

kawan baik kawin weh.....13 JUN 09

meja makan pengantin
nilah pasangan nya



ni pun amik berkat.. uji n betty .pengapit si ilah

ambil berkat... hahahhaha


pelamin dia ... simple je kan


posing sementara tunggu rombongan pihak lelaki

ha ni la kawan baik aku masa skolah rendah serikaya...uji,ilah,betty dan aku

ha ni ilah.. kawan sekolah rendah aku... perh da kawin da dia


















Wednesday, June 10, 2009

aku n artis

ni la pengacara rancangan tu.. Hezri.. kat KL Tower


salam ni pic aku ni ngan ning baizura masa g kl tower.dapat teket free.. isteri yus kasik.. ermm Santai @ RTM 1 bersama Hezri



Wednesday, June 3, 2009

1-2 jun 2009

hai... im come back... nak gtaw saya baru balik dari melaka... ermmm g politeknik merlimau melaka.. huhuhu saya yang sengal ni dapat APC.. alamak Anugerah Perkhidmatan Cemerlang... cemerlang kah aku?apa yang aku sumbang kan ke politeknik ni tak tau la... any way aku bersyukur la...dalam tak nampak aku bekerja tak menyerlah ada gak org aku hargai perkhidmatan aku... huhuhuhu tapi rasa macam tak layak pun ada.... ntah la seronok dalam hambar... kalau ikut kan ada yang ada yg layak... tapi aku bersyukur la dan berterima kasih atas apa yg dikurniakan... alhamdulillah... semoga aku lebih bersemangat lagi untuk bekerja lebih bagus lagi... huwa huwa huwa... da mahgrib... stop je la jap ek... 2 be continew

Sunday, May 17, 2009

Selalu Mengalah - 17


Jelaskan padaku isi hatimu
Seberapa besar kau yakin padaku
Untuk tetap bisa bertahan denganku
Menjaga cinta ini
Pertengkaran yang terjadi

Seperti semua salahku
Reff:Mengapa s’lalu aku yang mengalah

Tak pernahkah kau berpikir sedikit tentang hatiku
Mengapa ku yang harus s’lalu mengalah
Pantaskah hatiku masih bisa bersamamu



apa komen korang ttg lagu ini.....
aku rasa aku sama seperti dalam lirik ini......

Wednesday, May 13, 2009

renew


salam ceria... hehehehe apa khabar semua?lama tak upgrade blog ni... ntah la kadang kadang malas,kadang kadang tak ada masa... selsema la pulak.... leleh dah idung ku..aku nak citer pasal life aku ni ha.. 27 tahun da aku hidup rupanya.... tq allah...setinggi tinggi kesyukuran dipanjatkan... ke hadrat illahi...hari berganti hari.... pengalaman mendewasakan kita,tetapi kepuasan tak tercapai capai juga... mengapa ya?hermmmm lumrah kehidupan kot ya.susah juga nak berada dikalangan kalangan org yg sabar,redha,leh terima qada dan qada' dengan hati yg terbuka.....mesti banyak pahit getir susah payah berliku liku kehidupan ini.. hanya semangat dan kekuatan seseorang je dapat membuktikan kekuatan untuk menjalani kehidupan...

Tuesday, May 12, 2009

nafas baru

huhuhu lama tak update... sorry la.. agak kebz an sket...

pendapatan sambilan

Biz-2u Biz-2u

jom sembang






info